Verzió: 3.6.5.8
2015. február 8.

Pénzforgalmi (egyszeres) könyvelés


A társasházak a hatályos tv. szerint, 50 milliós árbevételig (közös kölség bevételig) egyszeres könyvvitelt vezethetnek. Ez a gyakorlatban a bankszámlák (üzemeltetési számla, felujítási alap számla, lekötött betétek, lakáskassza) és a pénztár forgalmának rögzítését jelenti.
A könyvelés bankszámla kivonatonként, vagy pénztári naponként (ún. bontásonként) történik, nyitó-terhelés-jóváírás-záró ellenőrzéssel.
A könyvelés könyvelési sablonok (bizonylat típusok) segítségével történik, amik pontosan leírják egy-egy könyvelési esemény (típus) könyvelési módját.


Bontások-keresés

Bontás

Könyvelés

Bizonylat típusok

A hatékony és gyors adatbevitelt segíti a leggyakoribb könyvelési esemény beállíthatósága (Közös költség befizetés), a könyvelési sablon rovidítésének (Azonosító) használata, a kétkezi adatbevitelre optimázálás (nem szükséges egeret használni), a "forró billentyűk" hozzárendelhetősége gyakori bizonylattípusokhoz, gyorskeresés és részletes keresési funkciók a befizető azonosításához, a költségnem szerinti vagy a szállítói számla szerinti kiadás könyvelés, továbbá a (vélelmezett) befizető egyenlegének on-line megtekinthetősége és a prompt szállítói számla bevitel.
Bármelyik könyvelési esemény azonnal megjelenik a Naplófőkönyvben, bank/pénztár naplóban és a jellegétől függően a lakó (bérlő) egyenlegében, szállítói számla részleges vagy teljes kiegyenlítéseként.


Naplófökönyv A4 (pdf)

Naplófőkönyv A3 fekvő (pdf)

Napi pénzforgalmi jelentés (pdf)


 
 
Társasház alapadatai
 
 
Albetétek - keresés
 
 
Lakásadatok